Επιλέγοντας τη σωστή γλάστρα για φυτά

Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι ένα ζωντανό αξεσουάρ για εσωτερικούς χώρους, εισάγοντας υφή και χρώμα. Τα φυτά εσωτερικού χώρου σας μπορούν να εμποτίσουν το σπίτι σας με ζεστασιά, να απαλύνουν τις μεταβάσεις μεταξύ των χώρων και να χρησιμεύσουν ως το επίκεντρο ενός δωματίου. Ο συνδυασμός γλάστρες, φυτά και η σωστή διακόσμηση ενισχύουν την υγεία και κάνουν τα φυτά μια εργατική έμφαση στο σπίτι σας.

Μεγάλα φυτά σε γλάστρες εναντίον μικρών φυτών σε γλάστρες

Σε μια πολύ μεγάλη γλάστρα, το χώμα στεγνώνει αργά, καθιστώντας το φυτό σας πιο ευαίσθητο στη σήψη των ριζών. Όταν ένα φυτό είναι πολύ μεγάλο για τη γλάστρα του, έχει επίσης την τάση να ανατρέπεται. Σε μια πολύ μικρή γλάστρα, το χώμα στεγνώνει τόσο γρήγορα που θα σας προκαλέσουν να ποτίζετε αρκετά συχνά. Το φυτό σας θα μπορούσε να συνδεθεί με τις ρίζες και να παρουσιάσει καθυστερημένη ανάπτυξη.

Ιδανικά, για ένα μεγάλο φυτό, προτιμώνται οι γλάστρες που έχουν το ίδιο μέγεθος στο οποίο μεγαλώνει. Κατά τη μεταφύτευση επειδή ένα φυτό έχει ξεπεράσει την τρέχουσα γλάστρα του, μετατοπίστε σε μια γλάστρα 2-4 εκ. μεγαλύτερη σε διάμετρο. Επιλέξτε τις μεγαλύτερες γλάστρες για φυτά εσωτερικού χώρου που αναπτύσσονται γρήγορα. Για αργούς καλλιεργητές, μια γλάστρα που είναι 1-2 εκ. μεγαλύτερη λειτουργεί καλά.

Αποφασίστε για ένα υλικό

Τα πιο κοινά υλικά γλάστρας είναι το πλαστικό και η τερακότα ή ο πηλός. Οι πλαστικές γλάστρες είναι πολύχρωμες, ελαφριές και χαμηλού κόστους. Τείνουν να συγκρατούν την υγρασία, έτσι θα ποτίζετε λιγότερο συχνά. Επιλέξτε πλαστικό όταν το βάρος μετράει, όπως με κρεμαστά καλάθια ή φυτά σε ένα ράφι τοίχου. Οι γλάστρες από τερακότα είναι πιο βαριές, προσφέρουν όμορφα σχέδια και συνήθως κοστίζουν περισσότερο. Αυτές οι γλάστρες είναι πορώδεις, επομένως τα φυτά χρειάζονται νερό πιο συχνά. Η τερακότα είναι η τέλεια επιλογή για φυτά που τους αρέσει το ξηρό ή καλά αεριζόμενο έδαφος, συμπεριλαμβανομένων των κάκτων, των παχύφυτων, των ορχιδέων και των βρωμέλιδων.

Εξετάστε την αποστράγγιση πριν από τη διακόσμηση

Τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου δεν ευδοκιμούν σε λιμνάζοντα νερά, επομένως η γλάστρα σας χρειάζεται μια τρύπα αποστράγγισης στο κάτω μέρος που επιτρέπει την έξοδο του νερού και την είσοδο αέρα.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια γλάστρα χωρίς τρύπες αποστράγγισης για διακοσμητικούς σκοπούς, χρησιμοποιήστε τη ως δοχείο αποθήκευσης, που συγκρατεί τη γλάστρα μέσα στο οποίο αναπτύσσεται το φυτό. Βάλτε μια πρακτική πλαστική ή τερακότα γλάστρα σε ένα όμορφο δοχείο. Αυτή η τεχνική αναφέρεται επίσης ως διπλή γλάστρα. Ένα cachepot δεν χρειάζεται τρύπες αποστράγγισης, αν και θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει ένα πιατάκι που ταιριάζει στο δοχείο καλλιέργειας.

Επιλέξτε οποιοδήποτε υλικό ή δοχείο θέλετε, όπως ψάθινα καλάθια, εντυπωσιακά γυάλινα μπολ ή μεταλλικά κουτιά. Σκεφτείτε άλλα μοναδικά αντικείμενα όπως κουτιά καπέλων, μπολ σερβιρίσματος, βάζα μπισκότων ή vintage κομμάτια από σμάλτο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 × three =